Äppelkaka
Bild: Sofia
Äppelkaka Ugn: 175 grader i ca 40 minuter
Sätt ugnen på 175 graders värme.
Skala & tärna 2 äpple i bitar och stek dem tillsammans med 2 msk smör, 2 msk strösocker och 3 msk malen kanel i en stekpanna. Låt äpplena bli mjuka.
Vispa 150 g smör tillsammans med 3 dl strösocker. Knäck ner 2 ägg, ett i taget och vispa ihop smeten till en slät smet. Blanda sedan försiktigt med 2,5 dl vetemjöl, 1,5 tsk bakpulver och till sist 1 dl mjölk. Häll slutligen de stekta äpplena och rör ihop smeten.
Bröa och forma en ugnsform med vetemjöl eller ströbröd. Häll i smeten och låt den gräddas på nedre falsen i ca 40 minuter.
Smaklig måltid!
Receptet hittade jag i Tastelines nya kokbok, finns även på deras hemsida.
Kommentarer
Trackback