Minicheesecakes med citron och jordgubb
MINICHEESECAKES MED CITRON OCH JORDGUBB 8 st. Ugn 200° ca. 20-25 min
BOTTEN
ca 40 g. smör
6 digestivekex
FYLLNING
1 paket philadelphiaost, 200 g.
1 dl strösocker
1 ägg
1 dl créme fraiche
1 tsk vaniljsocker
1-2 tsk rivet citronskal
2 tsk pressad citronsaft
GARNERING
2 dl utspädd jordgubbssaft
1 dl gelésocker
färska jordgubbar
Smält smöret. Finkrossa kexen och blanda med smöret. Tryck ut kexblandningen i minipajformar.
Fyllning: Vispa ihop osten med sockret. Rör i ägget, crème fraichen, vaniljsockret, citronskalet och saften.
Fördela smeten i formarna så den täcker bottnarna.
Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter.
Stäng av värmen och låt kakorna stå kvar i ugnen ytterligare 10 minuter.
Koka saften med gelésockret i drygt en minut.
Ställ åt sidan att svalna.
Skär jordgubbarna i skivor och lägg dem i en krans på varje cheesecake. Skeda gelén över.
Tips: Du kan också garnera med en fin jordgubbe som du skär fyra snitt i och "fäller ut" som en solfjäder.
Lägg en sådan på varje cheesecake och skeda gelén över.
Recept: Någon reklamfolder som jag hittat i en tidning.
Smaklig måltid!
Kommentarer
Trackback