Chokladtryffelägg med nougat

Jag skrev igår att jag skulle fortsätta med påskgodis idag, den som fick stå i kylen sedan igår. Det blev jättebra! :)


Chokladtryffelägg med nougat  25 stycken

150 g mörk choklad
150 g nougat
1 1/2 dl vispgrädde
2 tsk honung
200 g mörk choklad till doppning
25 g vit choklad till dekor

Hacka chokladen ganska fint och nougaten något grövre. Koka upp vispgrädden med honungen, dra kastrullen från plattan och tillsätt snabbt chokladen och nougaten. Rör tills chokladen och nougaten smält helt. Låt smeten svalna i rumstemperatur och sedan stelna i kylskåp några timmar, men gärna över natten. Rulla små bitar av tryffelmassan till ägg och låt dem stelna till i kylen en liten stund. Smält den mörka chokladen till doppningen försiktigt över vattenbad eller i mikron. Doppa ett ägg i taget i den smälta chokladen och lägg på en bricka klädd med smörgåspapper. Smält även den vita chokladen och ringla eller spritsa som dekor. Ställ att stelna i kylen. Förvara pralinerna i kylen, men ta gärna fram dem i rumstemperatur en liten stund innan de ska ätas så smakar de mer.

Tips! Känns det omständligt att doppa och dekorera pralinerna med smält choklad kan du i stället rulla dem i kakaopulver.


Recept: Ica Kuriren


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0