Cheesecake med pepparkaka och choklad

Idag bjöd jag på den här goda efterrätten då vi hade gäster hemma. Den smakade gott, men det räckte med en portion, det blev lite mäktigt i smaken.

Cheesecake med pepparkaka och choklad
      8-10 personer.

75 g smör
150 g pepparkakor
250 g vit choklad
75 g mörk choklad
400 g philadelphiaost
1 dl kesella 10%
1 dl socker
Lingon att garnera med

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och mixa det med pepparkakorna i en matberedare till en smulig deg. Tryck ut bottnen i en form med löstagbarkant ca 24 cm i diameter, gärna i en hjärtformad.
Grädda bottnen i 8-10 minuter.

Smält den vita chokladen i ett vattenbad och ta från värmen. Grovhacka den mörka chokladen.
Blanda färskost, kesella och socker, tillsätt den smälta vita chokladen, lite i taget, under omrörning. Blanda ned den hackade chokladen.
Fyll formen och ställ kallt i ca 4 timmar.
Garnera med lingon runt kanten.

Recept: Matklubben


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0