Sockerkaka med vit choklad
Idag hade Hugo barnkalas med fotboll som tema och då bakades det så klart några kakor härhemma, som t.ex. denna här goda sockerkakan. Men jag tyckte att det skulle heta sockerkaka med apelsin istället, för det smakade mest apelsin än vitchoklad. Men den var jättegod! Nästa gång ska jag testa och ta bort apelsinen, så får vi se om vit chokladen kommer fram.
SOCKERKAKA MED VIT CHOKLAD Grädda i 175 grader i ca 40-50 minuter
3 dl Lindahls Turkisk/Grekisk Yoghurt
250 gram vit choklad
1 apelsin, raspet
2 msk apelsinjuice
4 ägg
2,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
Smörj och bröa en rund form - 24 cm diameter.
Smält chokladen försiktigt över vattenbad eller i mikron.
Rör ihop med yoghurten, apelsinjuicen och raspet.
Vispa äggen med socker.
Blanda varsamt chokladkrämen i äggsmeten.
Sikta mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker och rör försiktigt i äggsmeten
Häll smeten i formen.
Grädda i 175 grader i ca 40-50 minuter.
Åh den kaka ska jag absolut baka, älskar allt med vit choklad :)