Lakritsglass

Hade många äggulor liggandes i kylen och de passar bra till hemgjord glass. Idag är det fredag och då passade det väl bra att göra egen glass? ;)
Gjorde 2 olika i förmiddags, som fick stå i frysen i några timmar istället för i glassmaskinen, eftersom isklampen till maskinen har typ försvunnit, hittar nog den sen när vi inte behöver den :).  Vi fick röra i glassen regelbundet för att fördela frysandet av glassen. Det gick bra! Den smakar såååå god, nästan godare än köpta. Har tyvärr inga bilder idag, satt så skönt i soffan att vi inte orkade gå och hämta kameran eller mobilen. Haha. Får ta en bild imorgon eller liknande.

LAKRITSGLASS

2 äggulor
125 g strösocker
5 g vaniljsocker
3 dl mjölk
2,5 dl vispgrädde
5 g majsmjöl
60 g turkisk peppar


Häll äggulor, strösockret, vaniljsockret, majsmjölet i en skål. Vispa med mixer tills smeten är nästan vit. Värm mjölken försiktigt. Tillsätt den varma mjölken i äggsmeten försiktigt. Vispa hela tiden. När ingredienserna är ordentligt blandade häller du blandningen i en kastrull. Värm blandningen på medelvärme i två minuter under omrörning. Den ska inte börja koka. Om blandningen koagulerar vispar du den med mixern i en halv minut. Låt blandningen svalna och ställ sedan i kylskåp för att svalna tills kylskåpstemperatur. Vispa grädden och vänd sedan ner den försiktigt i blandningen. Slå på glassmaskinen och häll ner blandningen. Hacka turkisk pepparn. När glassen är klar häller du ner den hackade turkisk pepparn och låter glassmaskinen fördela det.
ELLER: Häll turkisk pepparn direkt i lådan och rör den lite. Sen är det bara att ställa in den i frysen och röra om emellanåt tills den stelnar riktigt. Kan ta ett par timmar.

Recept

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0