Edwins puffiga jordnötsbitar

I år var jag extra snäll, som lät barnen välja varsitt julgodis. Edwin valde ett nytt - Puffiga jordnötsbitar. Den smakade jättegott, och är även enkel att göra. Spännande och se vad Hugo väljer, hoppas något nytt spännande julgodis. :)


PUFFIGA JORDNÖTSBITAR            Ca 30-40 bitar

Lite sega bitar med smak av jordnötter och choklad - barnens favoritgodis.

170 g. jordnötssmör
2 dl ljus sirap
1 dl strösocker
9 dl rispuffar
175 g. mörk choklad

1. Blanda jordnötssmör, sirap och socker i en stor kastrull. Sjud tills sockret smält och rör om.

2. Häll i rispuffarna och rör om.

3. Klipp till bakplåtspapper och lägg det i botten på en form på ca 20 x 25 cm.

4. Fördela massan i formen. Platta till den så att hela botten täcks.

5. Hacka och smält chokladen över ett vattenbad. Häll den över massan och bred ut den jämnt.

6. Låt chokladen stelna något i rumstemperatur. Skär upp bitar innan chokladen stelnar helt. Men vänta så pass att chokladen inte är lös.

7. Ställ de uppskurna bitarna i kylen så att chokladen stelnar . Förvara godiset kallt i lufttäta burkar.

Enkelt eller hur? ;)

Recept: Tidningen Hembakat.

Smaklig måltid!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0