Mammas hemlagade köttsoppa


Idag blev det mammas hemlagade köttsoppa, den är såå god, men kanske inte lika god som mammas. :)
Till den åt vi Annas havrebaguetter som jag bakade idag.


MAMMAS KÖTTSOPPA

Koka upp ca 0,5-1 kg högrev med ben & vatten fort i några minuter. Kasta vattnet och den bruna sörjan.
Koka sedan upp köttet sakta med vatten & salt i ca 2 timmar. Skär sedan bort fett och skär dem i fina bitar.

Skala och hacka valfria rotgrönsaker som t.ex 4 potatisar, 1 palsternacka, ½ rotselleri, 2 morötter & ½ kålrot och ca 1 dl purjolök och låt dem koka för sig själva i 1-1,5 liter vatten tills de mjuknar. Häll i köttbitarna, 3 msk grönsaksfond och krydda av med ca 10 hela krydd- eller vita pepparkorn, salt & peppar. Kokas ihop en stund.

Smaklig måltid!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0