Vita chokladpraliner med polkatryffel

Gjorde nytt julgodis idag som vi inte testat tidigare. Blir spännande och se hur den smakar. Lite krångligt och göra den, men när man lär sig så går det enklare. Kommer bli Nicklas favorit då han älskar vit choklad. :) Tror blir lite för sött för min del, men polkagrisar är goda! :) Det blir inte många godis av detta här satsen, får kanske göra den igen.

VITA CHOKLADPRALINER MED POLKATRYFFEL
  ca 10 stora praliner
 
150 gram vit choklad
50 gram finkrossad polkagris
2 - 3 msk grädde
 
Ställ pralinformen i kylen, under tiden du smälter du sakta den vita chokladen över vattenbad.
 För att förebygga att chokladen inte formar sig som den ska- temperera chokladen.
 Krossa polkagrisarna med hjälp av en hammare. Lägg polkagrisana i en tjockare fryspåse ochanvänd hammaren tills de blivit finkrossade.

 När chokladen är slät så tar du ut pralinformen och fyller upp pralinerna helt med chokladen.
Låt svalna / kallna sedan gröper du ur nästan all choklad så att du bara får ett skal.
 Lägg ev. chokladen igen över ett vattenbad ( spara lite av chokladen nu – som ska vara botten till pralinen. )
FK
Sedan rör du ner resten av chokladen tillsammans med grädden och polkagriskrispet och rör tills du fått en smidig fyllning.
Fyll då skalen med den, och låt svalna igen.
Sedan skrapa bort överflödig fyllning och choklade med en kniv / degskrapa så att de blir en jämnbotten, innan du breder ut den sista vita chokladen.

Låt svalna ( 1 timme )  Sedan är det dags att få ut pralinerna.
Jag använde mig av en stor plastskärbräda och la ett bakplåtspapper emellan sedan var det att knacka och skaka  ut dem.

Recept


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0