Miss piggy cupcakes till Hugos släktkalas
Idag hade vi ett litet släktkalas för Hugo, som fyller hela 7 år imorgon! (Vart har tiden tagit vägen??) Jag bjöd på denna här cupcakes, som smakade gott! Annorlunda med rosenvatten, smakade verkligen somrigt! :) Men tyvärr så var den inte så populär hos barnen. Jag hoppade över att göra dekorationer på toppningen.
MISS PIGGY CUPCAKES ca 12 stora formar ugn: 175 grader i ca 15 min
3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
skal och saft av en citron
1 msk rosenvatten
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker, vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i mjölken och balnda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Blanda i rivet skal och saft av en citron. Tillsätt rosenvattnet.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Låt svalna.
PINK CREAM CHEESE FROSTING
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft
100 g philadelphiaost
ett par droppar karamellfärg
marshmallows
non stop
blomsterströssel
marsipan eller sockerpasta
1. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och philadelphiaost krämigt.
2. Färga frostingen med några droppar karamellfärg.
3. Bred frostingen på kakorna.
4. Garnera med en halv marshmallow som tryne, lägg på 2 strösselflingor,
sätt nonstop till ögon och kavla ut lite marsipan eller sockerpasta och skär dem
till som öron.
Recept: Kokboken Hello cupcake! från Leila Lindholm
Duktigt du är. :)