Knapriga citron- och vallmofrökakor

Var baksugen idag, ville baka lite småkakor och bläddrade i flera olika receptböcker, det var inte lätt men till slut hittade jag dessa här kakorna som såg goda ut och det stämde! De var rätt sega och smakade citron.

KNAPRIGA CITRON- OCH VALLMOFRÖKAKOR
ca 25 st, ugn: 200 grader i 10-12 minuter

3 dl vetemjöl
1 nypa salt
1 dl florsocker
1 dl råsocker
finrivet skal av 1 citron
2 tisk vallmofrön
125 g kallt smör
1 ägg

Blanda mjöl, salt, socker, citronskal och vallmofrön i matberedaren.
Tärna smöret och tillsätt det efter hand, medan maskinen går. Tillsätt till sist ägget.
Stäng av maskinen när en boll har bildats. Forma degen till en limpa, ca 8 cm i diameter,
och vira in den i plastfolie. Lägg den i kylen tills den är helt hård, minst 2 timmar.
Sätt ugnen på 200 grader. Skär ½ cm tjocka skivor och lägg dem på ett bakplåtspapper på en bakplåt.
Grädda i 10-12 minuter eller tills kanterna precis börjar få färg.
Lägg upp kakorna på ett galler och låt dem svalna.

Tips: Degen håller i kylen upp i en vecka.

Recept: Rödvita receptboken, sju sorters julkakor


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0