Havrekex

Jag gjorde dessa här kakorna förra jul och mindes att de var goda. Man behöver inte alltid äta sött hela tiden och så ska man bre apelsin- eller fikonmarmelad på dem. De var enkla att baka. Det blir många kakor, jag hade hjärt- & stjärnformar i år.

HAVREKEX   40 st    Ugn: 200 grader i ca 8 minuter

150 gram smör, (eller margarin)
2,5 dl mjölk
6 dl havregryn
2 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 msk socker

1. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm tills det nästan
kokar.
2. Lägg havregrynen i en skål och häll över den heta mjölkblandningen.
Låt stå tills det svalnat.
3. Blanda ihop de övriga ingredienserna och arbeta ihop med grynen
till en fin deg.
4. Kavla ut en platta på mjölat bakbord. Kör ett varv med kruskaveln
eller nagga med en gaffel, ta ut rundlar med hjälp av ett kakmått eller ett
glas.
5. Lägg kexen på en plåt och grädda i ca 8 minuter i 200 grader.
6. Håll uppsikt över kexen, de blir lätt brända i kanten.

Recept: Tasteline


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0