Fias smördeg med soltorkade tomater och rucolasallat
Hade några smördeg över från mingelmaten, som jag inte ville kasta. Funderade lite och mixtrade ihop en god röra. Det blev jättebra! Det blev många småtrianglar. Man ska kunna göra den större om man vill, bara att fylla i mer röra :).
FIAS SMÖRDEG MED SOLTORKADE TOMATER OCH RUCOLASALLAT ca 16-20 st ugn. 225 grader i ca 15 min
5 smördeg
50 g. fetaost eller ev. 50 g. ädelost
50 g philadelphiaost
50 g soltorkade tomater
1 pressat vitlök
örtsalt
1-2 nävar rucolasallat
1-2 ägg
Sätt ugnen på 22g graders värme
Dela ut smördegen och en fat och låt dem stå och tina en stund.
Dela tomaten i mindre bitar och blanda ihop allihopa till en röra, smaka av med saltet.
Kavla ut smördegen till en större och tunn kvadrat och dela den i 4 delar och klicka
i ca 1 msk av röran i varje ruta och pensla kanten med uppvispat ägg.
Förslut degen så det blir en triangel och nyp ihop kanterna med en gaffel.
Pensla ytan med ägg och sätt in i mitten delen av ugnen i ca 15 min eller tills ytan blir gyllenbrun.
Recept: Fias eget.