Kokosglasstårta med lime

Igår bjöd jag hem min käre storebror med sina fina tjejer och snart blir det fler tjejer i familjen. Ska bli riktigt mysigt! :)
 
Jag bjöd på en god middag som bestod av fläskfilé med ett täcke av mangochutneyröra av cremefraiche, matlagningsgrädde, curry, zucchini & färska champinjoner och till den åt vi råris & sallad. Riktigt gott var det och till efterrätt blev det en jättegod glasstårta som får oss att tänka på sommaren! :) Man kan lägga till valfri frukt eller bär till den också om man vill. Vi tog hallon, psyllium, persimon (likt sharonfrukt) och passionfrukt. :)
 
Här kommer receptet på glasstårtan som jag själv hade tillsatt lite limesaft för att få den att smaka mer friskt. Sorry för den dåliga bilden, men hoppas ni läskas av den iallafall ;) Se till att ta fram tårtan en stund innan så att det blir lättare att skära den i bitar.
 
 
KOKOSGLASSTÅRTA MED LIME
 
1 tårta, 10-12 bitar Tid: 40 min + minst 4 timmar i frys
 
Botten
200 g kokosflingor
1 dl socker
2 ägg
finrivet skal av 1 lime
Saft från halva lime
 
Kokosglass
3 äggulor
1 dl socker
2 dl kokosjölk
3 dl vispgrädde
Saft från andra halva lime
 
Tillbehör:
rostade kokosflingor
ananas, jordgubbar eller hallon
 
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Botten: Blanda kokosflingor, socker, ägg, limeskal och ev. saft från en halv lime. Låt stå 10 minuter så kokosen sväller.
3. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, 24-26 cm i diameter, och smörj formen. (Jag hade glassen i en fin keramikform och lade inte dit något papper eller smorde på. Det fungerade lika bra det, men upp till er. ;)) Häll i smeten och grädda 15-20 minuter på nedersta falsen tills den fått fin färg. Låt kallna.
 
4. Kokosglass: Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa ner kokosmjölken. Vispa grädden och vänd ner den och ev limesaften ur den andra halvan av frukten. Häll fyllningen på den kalla kokosbottnen och frys minst 4 timmar.
5. Rosta eventuellt tunt hyvlad färsk kokos eller kokosflingor i 225° några minuter mitt i ugnen. Passa noga så att de inte bränns.
6. Garnera tårtan med kokos och servera med färsk frukt, till exempel ananas, jordgubbar eller hallon.
 
Receptet hittade jag i någon mattidning.
 
Smaklig måltid!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0