Kycklinggratäng med ingefära, ananas och sweet chili

Hade mycket kalkon över från nyår och det fick bli en god gratäng till middagen idag. Hela familjen gillade den, killarna brukar annars ha bråttom när de äter, men idag satt vi tillsammans och åt lugnt. Det var mysigt. Nu finns det även mat kvar till imorgon för jag dubblade receptet. Jättegod är den! Jag tillsatte även cashewnötter som man kunde lägga till om man ville ha.

KYCKLINGGRATÄNG MED INGEFÄRA, ANANAS OCH SWEET CHILI 4 portioner
 
4 stora kycklingfiléer
 smör/olja till stekning
 3 msk konserverad ananas i juice, krossad eller i bitar
 1 cm riven färsk ingefära
 3-4 msk sweet chili
 3 dl matgrädde
 en skvätt kinesisk soja
 1-2 tsk kycklingfond
 salt, vitpeppar
 
Bryn filéerna i smör/olja tills gyllenbruna runt om. Salta, peppra och lägg i en gratängform.
Blanda övriga ingredienser i en kastrull och koka upp under omrörning.
Låt såsen koka ihop lite och utveckla smakerna samt tjockna något.
Smaka av och häll över i formen när du är nöjd.
Ställ i formen i 180-200C ugn ca 15-20 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
Servera med ris och grönsaker (t ex broccoli).

Recept


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0