Gingersnaps
Ville baka lite småkakor som hör till jul och hittade ett recept i kokboken, Vinterns söta, som verkade vara goda. Det blev stora knapriga och goda kakor och fler än ca 20 st.
GINGERSNAPS ca 20-30 st. Ugn: 200 grader i ca 10 min
2 ½ dl farinsocker
125 g rumsvarmt smör eller margarin
½ dl mörk sirap
1 ägg
5 ½ dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
½ tsk malen kryddnejlika
1 nypa salt
½ dl strösocker
Rör socker och smör poröst. Tillsätt sirap och ägg. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Blanda ihop till en slät deg. Kyl i minst 1 timme.
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg strösocker på en tallrik. Rulla degen till bollar. Rulla bollarna i sockret och lägg dem på en plåt, smord eller med bakplåtspapper.
Grädda i ugnen i ca 10 minuter. Låt kakorna svalna något på plåten. Lägg sedan över dem på ett galler för att svalna helt.
Kommentarer
Trackback