Souvlaki med tzatsiki
SOUVLAKI MED TZATZIKI 4 port.
500 g. fläsk- eller kycklingfilé
1 vitlöksklyfta
4 msk olivolja
1 msk soja
1 tsk oregano
salt & peppar
12 träspett
1 paket halloumi, 250 g.
1 grön paprika
salt & peppar
12 cocktailtomater
lite ruccola
Tzatziki:
½ gurka
1 vitlöksklyfta
2 dl turkisk yoghurt
salt & peppar
Putsa filén och skär köttet i bitar. Skala vitlöken. Blanda 2 msk olja, soja, pressad vitlök och kryddor. Blanda ner köttet och marinera det 5 minuter eller längre. Blötlägg spetten en stund.
Gör nu tzatzikin: Riv gurkan och skala vitlöken. Riv vitlöken fint. Blanda gurka, vitlök och yoghurt i en skål. Smaka av med salt & peppar. Ställ kallt.
Trä upp köttet på spetten. Skär halloumi och paprika i bitar.
Hetta upp en stekpanna eller grillpanna med 1 msk olja och bryn först st och paprika i några minuter. Lägg upp bitarna på ett fat. Häll på mer olja i pannan och grilla sedan spetten runt om.
Servera spetten med ost- och paprikablandningen, en klick tzatziki, tomater och sallad.
Recept: Kokboken, LCHF på mitt sätt från Ulrika Davidsson
Kommentarer
Trackback