Souvlaki med tzatsiki


SOUVLAKI MED TZATZIKI       4 port.

500 g. fläsk- eller kycklingfilé
1 vitlöksklyfta
4 msk olivolja
1 msk soja
1 tsk oregano
salt & peppar

12 träspett
1 paket halloumi, 250 g.
1 grön paprika
salt & peppar
12 cocktailtomater
lite ruccola

Tzatziki:
½ gurka
1 vitlöksklyfta
2 dl turkisk yoghurt
salt & peppar

Putsa filén och skär köttet i bitar. Skala vitlöken. Blanda 2 msk olja, soja, pressad vitlök och kryddor. Blanda ner köttet och marinera det 5 minuter eller längre. Blötlägg spetten en stund.
 
Gör nu tzatzikin: Riv gurkan och skala vitlöken. Riv vitlöken fint. Blanda gurka, vitlök och yoghurt i en skål. Smaka av med salt & peppar. Ställ kallt.

Trä upp köttet på spetten. Skär halloumi och paprika i bitar.
  Hetta upp en stekpanna eller grillpanna med 1 msk olja och bryn först st och paprika i några minuter. Lägg upp bitarna på ett fat. Häll på mer olja i pannan och grilla sedan spetten runt om. 
  Servera spetten med ost- och paprikablandningen, en klick tzatziki, tomater och sallad.

Recept: Kokboken, LCHF på mitt sätt från Ulrika Davidsson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0