Polkasemifreddo i mandelkorgar

Gjorde semifreddo idag igen, men med polkasmak till efterrätt.  Vi lade dem i varsin mandelkorg och hade en mysig lördagskväll. Vi åt hembakad pizza till middag.

MANDELKORGAR    6-8 st, ugn: 200 grader i ca 6-7 minuter

50 g smör
½ dl strösocker
1 msk honung
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
1 påse mandelspån (50 g)

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Tillsätt socker, honung, vetemjöl, mjölk och mandelspån. Låt sjuda 1-2 minuter.
2. Klicka ut smeten i rundlar på plåt med bakplåtspapper. Men bara några åt gången eftersom de flyter ut väldigt mycket.
Grädda mitt i ugnen 6-7 minuter. Låt svalna något tills de kan lossas och lyftas upp med en stekspade över uppochnedvända glas.
3. Stelnar de för mycket kan man värma dem en kort stund i ugnen. Nyp till i kanterna så att de blir lite korgliknande. Låt kallna
innan de lossas. Före servering fylls de med sorbet eller glass.

Recept: Ur Nerikes Allehanda, 16 oktober 2010.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0