Ostgratinerad blomkålsgratäng
Hittade det här receptet på Willys, igår när jag handlade. Den såg god ut att jag fick testa till lunchen idag och det stämde bra, den var jättegod! :)
Man kan äta bara den eller tillägga även tillebehör t.ex skinka eller stekt bacon. Jag tog köttgrytan som blev över från igår.
Om du vill ha en lättare gratängsås, så byt ut halva mängden mjölk mot buljong.
OSTGRATINERAD BLOMKÅLSGRATÄNG 4 port. ugn: 225 grader i ca. 10-15 minuter
1 stort blomkålshuvud
Sås:
3 msk smör
2 msk vetemjöl
3-4 dl mjölk
salt & peppar
en doft muskot
2 dl riven ost
hackad persilja
1. Värm ugnen till 250 grader. Dela kålen i buketter och koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten. Låt buketterna rinna av och lägg dem därefter på ett ugnsfat.
2. Fräs smör och mjöl i en kastrull. Späd med mjölk eller buljong. Krydda och koka 5 minuter.
3. Ta såsen av värmen. Rör ner osten och slå den över blomkålen. Gratinera tills osten har smält, ca 10-15 minuter. Strö på persilja.
Recept: Reklamfolder från Willys.
Smaklig måltid