Morotscupcakes med smörkräm


MOROTSKAKA/CUPCAKES    1 stor kaka eller 12 muffins.    Ugn: 175 grader i 30-45 min

Kakan:
2 st  ägg 
2 dl  socker 
2 dl  mjöl 
1 tsk  bakpulver 
1 tsk  hjortronsalt 
1 tsk  vaniljsocker 
1 tsk  kanel 
1 dl  matolja 
3 dl  morötter, rivna 

Frosting: - krävs nästan 3 dubbelsats.
50 gram  philadelphiaost  (150 g)
30 gram  smör   (90 g)
1 tsk  vaniljsocker  (3 tsk)
2 dl  florsocker, lite extra för fastare frosting - kan även ta med choklad- eller jordgubbsmak (6 dl)

Vispa ägg och socker.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Blanda ner matoljan, morötterna och mjölblandningen i ägg smeten.
Smöra och ströa en form och grädda kakan i 175grader i ugnen i 30-45 min.

Blanda ihop frostingen och häll dem i en sprits och spritsa på kakorna.

Recept


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0