Morotscupcakes med smörkräm
MOROTSKAKA/CUPCAKES 1 stor kaka eller 12 muffins. Ugn: 175 grader i 30-45 min
Kakan:
2 st ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk hjortronsalt
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 dl matolja
3 dl morötter, rivna
Frosting: - krävs nästan 3 dubbelsats.
50 gram philadelphiaost (150 g)
30 gram smör (90 g)
1 tsk vaniljsocker (3 tsk)
2 dl florsocker, lite extra för fastare frosting - kan även ta med choklad- eller jordgubbsmak (6 dl)
Vispa ägg och socker.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Blanda ner matoljan, morötterna och mjölblandningen i ägg smeten.
Smöra och ströa en form och grädda kakan i 175grader i ugnen i 30-45 min.
Blanda ihop frostingen och häll dem i en sprits och spritsa på kakorna.
Kommentarer
Trackback