LCHF vegetarisk lasagne
LCHF VEGETARISK LASAGNE 4 port. Ugn: 225 grader i ca 20 minuter
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
3 soltorkade tomater i olivolja
1 burk hela konserverade tomater, 400 g. - hade ingen hemma och tog vanliga krossade tomater istället.
1 msk chilisås
1 msk hackad färsk timjan - tog torkade istället
salt & peppar
1 squash
1 aubergine
2 paket mozzarella á 125 g.
1 dl riven ost
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök. Hacka soltorkade och lägg i kastrullen tillsammans med hela tomater, chilisås, timjan, salt & peppar. Låt koka 10 minuter.
Skiva squash och aubergine på längden så att de blir som lasagneplattor. Lägg ett lager tomatsås i botten på en smord form. Lägg ett lager aubergine över. Häll på lite olivolja, strö över salt, peppar och 1 paket smulad mozzarella. Häll över tomatsås och lägg ett lager squash över. Strö över salt, peppar och 1 paket smulad mozzarella. Häll tomatsås över.
Lägg på ett sista lager med aubergine eller squash. Strö på salt och peppar och riven ost.
Gratinera lasagnen i ca 20 minuter.
Recept: Kokboken, LCHF på mitt sätt
Smaklig måltid!
Kommentarer
Trackback