LCHF rabarberpaj
LCHF RABARBERPAJ (smulpaj) 2-4 port. Ugn: 200 grader tills den blir gyllenbrun.
Pajdeg
75 g. smör
0,75 dl sukrin
1 dl mandelmjöl
0,5 dl fibrex
0,5 dl Bake Pro
0,5 tsk bakpulver
Lite vanilj
Pajfyllning
2 st rabarberstjälkar
2 msk sukrin
1 tsk kanel
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och skiva rabarbern i små bitar.
3. Blanda rabarbern tillsammans med sukrin och kanel. Låt stå och dra en stund.
4. Mixa alla pajingredienser i en matberedare.
5. Strö ut rabarbern i botten på en pajform.
6. Smula pajdegen över rabarbern och sätt in i ugnen.
7. Grädda tills pajen antar en gyllenbrun färg.
8. Låt kallna lite och servera med hemmagjord vaniljsås.
VANILJSÅS 2-4 port.
2,5 dl vispgrädde
0,75 tsk vanilj
0,65 dl sukrin
2 äggulor (3 äggulor ifall äggulorna är små)
1. Häll grädden i en kastrull. Tillsätt vaniljen.
2. Koka upp och låt koka i några minuter. Ta sedan av kastrullen från plattan och låt kallna.
3. Vispa ägg och sukrin poröst.
4. Tillsätt lite av grädden och vispa lite till.
5. Häll äggblandningen i kastrullen med grädden. Värm upp under omrörning men det får inte koka (då skär sig såsen).
6. Sjud under omrörning till dess att såsen har tjocknat.
7. Låt gärna vaniljsåsen stå över natten, då tjocknar den ordentligt.
Recept
Pajdeg
75 g. smör
0,75 dl sukrin
1 dl mandelmjöl
0,5 dl fibrex
0,5 dl Bake Pro
0,5 tsk bakpulver
Lite vanilj
Pajfyllning
2 st rabarberstjälkar
2 msk sukrin
1 tsk kanel
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och skiva rabarbern i små bitar.
3. Blanda rabarbern tillsammans med sukrin och kanel. Låt stå och dra en stund.
4. Mixa alla pajingredienser i en matberedare.
5. Strö ut rabarbern i botten på en pajform.
6. Smula pajdegen över rabarbern och sätt in i ugnen.
7. Grädda tills pajen antar en gyllenbrun färg.
8. Låt kallna lite och servera med hemmagjord vaniljsås.
VANILJSÅS 2-4 port.
2,5 dl vispgrädde
0,75 tsk vanilj
0,65 dl sukrin
2 äggulor (3 äggulor ifall äggulorna är små)
1. Häll grädden i en kastrull. Tillsätt vaniljen.
2. Koka upp och låt koka i några minuter. Ta sedan av kastrullen från plattan och låt kallna.
3. Vispa ägg och sukrin poröst.
4. Tillsätt lite av grädden och vispa lite till.
5. Häll äggblandningen i kastrullen med grädden. Värm upp under omrörning men det får inte koka (då skär sig såsen).
6. Sjud under omrörning till dess att såsen har tjocknat.
7. Låt gärna vaniljsåsen stå över natten, då tjocknar den ordentligt.
Recept
Kommentarer
Trackback