LCHF chokladkaka med mandelbotten
LCHF CHOKLADKAKA MED MANDELBOTTEN 8-10 bitar
Chokladkakan:
100 g 70% dessert choklad
125 g smör
0,5 dl färdigt avsvalnat kaffe
0,5 dl agavesirap (eller honung)
2 st ägg
1 krm salt
½ tsk vaniljpulver (finns i välsorterade livsmedelsaffärer)
smör, till formen
ev. hackade nötter ca 1 dl
Mandelbotten:
Man kan även välja bort botten och ha lite hackade rostade hasselnötter i smeten i stället!
3 ägg
100 g mandelmjöl (motsvarande 1,5 dl sötmandel)
Gör mandelbotten först. Sätt ugnen på 160 g.
Vispa äggvitorna hårt och rör sedan ner mandelmjölet försiktigt så det blandar sig.
Smöra en form och fördela smeten i den. Grädda i ca 15 min.
Höj värmen till 175 g.
Smält smöret på mellanvärme och dra i från plattan, rör ner chokladen så den smälter sig. Rör även ner agavesirapen, vaniljpulvret och kaffet.
Vispa äggen fluffiga med salt och rör sedan ner chokladen i smeten (vispa inte)
Häll smeten i formen ovanpå den avsvalnade mandelbottnen.
Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
Underbart god!!