Kycklingfilé på krämig purjolöksbädd
Fick detta här receptet av Sofia Linge för flera år sedan, den är en jättegod rätt som vi ofta gärna äter.
KYCKLINGFILÈ PÅ KRÄMIG PURJOLÖKSBÄDD 4 port. 225 ° ugnsvärme i ca 20-30 min.
500 g. kycklingfilé
1 purjolök
150 g bacon
1 dl vitt matlagningsvin
2 dl mellangrädde
salt & peppar
riven ost - vi hoppade över osten
Gör gärna dubbelsats av såsen!
Skär pujrolöken och bacon i bitar och låt dem mjukna tillsammans i en stekpanna. Tillsätt vitt vin, mellangrädden och lite svartpeppar.
Koka upp blandningen och häll den i en ugnssäker form med kycklingfiléer och häll slutligen över med riven ost.
Ställ in i ugnen i 225 ° ugnsvärme i ca 20 (jag lät den stå inne i 30 min, men kolla fram er).
Servera den tillsammans med ris & en god sallad.
KYCKLINGFILÈ PÅ KRÄMIG PURJOLÖKSBÄDD 4 port. 225 ° ugnsvärme i ca 20-30 min.
500 g. kycklingfilé
1 purjolök
150 g bacon
1 dl vitt matlagningsvin
2 dl mellangrädde
salt & peppar
riven ost - vi hoppade över osten
Gör gärna dubbelsats av såsen!
Skär pujrolöken och bacon i bitar och låt dem mjukna tillsammans i en stekpanna. Tillsätt vitt vin, mellangrädden och lite svartpeppar.
Koka upp blandningen och häll den i en ugnssäker form med kycklingfiléer och häll slutligen över med riven ost.
Ställ in i ugnen i 225 ° ugnsvärme i ca 20 (jag lät den stå inne i 30 min, men kolla fram er).
Servera den tillsammans med ris & en god sallad.
Kommentarer
Trackback