Julmarmelad & havrekex
Linnéa Seidel är en ny kokboksförfattare, som jag börjat gilla. Hon är rätt ung med sina 22 år, och har redan hunnit skriva 20 kokböcker.
Havrekex 40 st
1. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm tills det nästan
kokar.
2. Lägg havregrynen i en skål och häll över den heta mjölkblandningen.
Låt stå tills det svalnat.
3. Blanda ihop de övriga ingredienserna och arbeta ihop med grynen
till en fin deg.
4. Kavla ut en platta på mjölat bakbord. Kör ett varv med kruskaveln
eller nagga med en gaffel, ta ut rundlar med hjälp av ett kakmått eller ett
glas.
5. Lägg kexen på en plåt och grädda i ca 8 minuter i 200 grader.
6. Håll uppsikt över kexen, de blir lätt brända i kanten.
Julmarmelad ca 45 minuter
1. Skala apelsinerna och skär dem i småbitar.
2. Lägg frukten tillsammans med vatten, syltsocker och kryddor i en
kastrull.
3. Låt detta koka i ca 20 minuter.
4. Häll upp marmeladen i varma, väl rengjorda burkar.
Recept: Tasteline
På återseende!
Havrekex 40 st
150 gram | smör, (eller margarin) | |
2,5 dl | mjölk | |
6 dl | havregryn | |
2 dl | grahamsmjöl | |
1 tsk | bakpulver | |
0,5 tsk | salt | |
2 msk | socker |
1. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm tills det nästan
kokar.
2. Lägg havregrynen i en skål och häll över den heta mjölkblandningen.
Låt stå tills det svalnat.
3. Blanda ihop de övriga ingredienserna och arbeta ihop med grynen
till en fin deg.
4. Kavla ut en platta på mjölat bakbord. Kör ett varv med kruskaveln
eller nagga med en gaffel, ta ut rundlar med hjälp av ett kakmått eller ett
glas.
5. Lägg kexen på en plåt och grädda i ca 8 minuter i 200 grader.
6. Håll uppsikt över kexen, de blir lätt brända i kanten.
Julmarmelad ca 45 minuter
1 kg | apelsiner | |
5 dl | vatten | |
1 kg | syltsocker | |
2 st | kanelstänger, hela | |
1 bit | ingefära, färsk |
1. Skala apelsinerna och skär dem i småbitar.
2. Lägg frukten tillsammans med vatten, syltsocker och kryddor i en
kastrull.
3. Låt detta koka i ca 20 minuter.
4. Häll upp marmeladen i varma, väl rengjorda burkar.
Recept: Tasteline
På återseende!
Kommentarer
Trackback