Jordnötsglass & hemgjorda maränger

Nu har jag köpt hem den näst sista receptboken från Aftonbladet, det var recept på olika glassar. Gott och perfekt sen till sommar! Nu kyls den för fullt i glassmaskinen.
 
Bild: Aftonbladets webshop Har ni blivit sugna på att även köpa alla Linnea Seidal´s kokböcker från Tasteline, så är det inte försent! Ni kan klicka på länken, precis under bokens bild, och beställa hem böcker. Den sista kommer nästa vecka och innehåller läsarnas egna recept.

Glassen smakade gott, lite för mäktig att det räckte med en portion. Tar nog lite mindre jordnötssmör nästa gång, om vi skulle göra den igen.


Jordnötsglass           Ca. 1 liter.   Tid: Ca. 5 timmar (1-2 timmars förberedelse)     

2 dl  vispgrädde
2 dl  mjölk
2,5 dl  hackade jordnötter (jag tog blandade naturella nötter då jag inte hade jordnötter hemma)
6 st  äggulor
1 dl  strösocker
2 tsk  vaniljsocker
2,5 dl  jordnötssmör + ev. 50 g. hackade choklad i småbitar

1. Blanda grädde, mjölk och jordnötter i en kastrull. Värm tills det
nästan kokar. Ta av från plattan och låt det svalna helt.
2. Vispa äggulorna luftiga med sockret, häll över gräddmjölken och
rör om väl.
3. Häll tillbaka allt i kastrullen och sjud tills krämen börjat tjockna.
Tag den då från plattan och rör i vaniljsockret.
4. Vispa krämen kall. Följ instruktionerna till din glassmaskin. När
glassmaskinen kylt ned glassen, rör i jordnötssmöret och ev. chokladbitarna. Utan glassmaskin:
Häll glasskrämen i en form och ställ in i frysen. Rör om var tjugonde
minut och frys 3-4 timmar. När glassen nästan stelnat helt, rör i jordnötssmöret.


Det blev äggvitor över som skulle vara onödiga att kastas, så jag kollade lite inne på Tasteline och hittade ett recept, där man egentligen ska ha 3 äggvitor & 3 dl strösocker, men vi dubblade på receptet som ni kanske reda förstått. ;)


Maränger
            24 st.    ugn: 125 grader i ca 60 minuter

Sätt ugnen på 125 graders värme.
Vispa 6 äggvitor & 6 dl strösocker till fin smet och klicka sedan dem på en bakplåtspapper. In i mittersta delen av ugnen i ca 60 minuter.

Smaklig måltid!

Recept: Tasteline

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0