Ice dough ice cream med chokladmaränger


ICE DOUGH ICE CREAM
        4 port.

Kaksmet
100 gram Smör 80 % fett
1 dl Muscovadoråsocker mörkt --- kan även ta farinsocker 
0.75 dl Vetemjöl 
1 tsk Vaniljsocker eller knappt 0,5 tsk vaniljpulver 
1 dl valfria hackade nötter 
100 gram Vit choklad kan även ta annan choklad 

Glass
3 st Äggula  
0.5 dl Socker 
4 dl Vispgrädde 40 % fett 
3 tsk Vaniljsocker eller 1-1,5 tsk vaniljpulver

1. Rör smör och socker mjukt, tillsätt mjöl och vanilj.
2. Hacka nötterna och chokladen, blanda i dem. Plasta in degen och
kyl den en timme.
3. Vispa till glassen äggulor och socker riktigt fluffigt.
4. Koka upp grädden med vaniljsockret. Häll den varma grädden över
äggvispet och rör om ordentligt. Häll tillbaka allt i kastrullen och sjud
ett par minuter under ständig omrörning. Dra kastrullen av värmen när
krämen tjocknat, vispa och ställ den snabbt att kallna.
5. Följ sedan instruktionerna till din glassmaskin: När glassen gått
klart i glassmaskinen, blanda ner bitar av kakdegen, rör om och frys i
minst 2 timmar.
6. Utan glassmaskin: Häll krämen i en form och ställ in i frysen. Rör
om var tjugonde minut och frys 3-4 timmar. Blanda glassen med kaksmulor,
som ovan.

MARÄNGER MED CHOKLAD

3 äggvitor
3 dl strösocker
50 g. mörkchoklad av fin kvalite

1. Vispa äggvitorna med sockret. För att få marängmassan blank och fin bör du placera vispskålen över en gryta med mycket hett eller knappt sjudande vatten. Smeten ska vispas riktigt tjock innan chokladen tillsättes.
2. Smält chokladen och låt den svalna innan den ringlas i smeten.
3. Rör inte om för mycket utan låt chokladen bilda ett strimmigt mönster.
4. Klicka ut ca 24 matskedstora maränger på plåt täckt med bakplåtspapper.
5. Skjut in plåten på mittfalsen i 125° varm ugn och låt marängerna stå inne i 60 minuter.
6. Låt marängerna kallna på galler och förvara dem i burk med tättslutande lock. 

Cookie dough ice cream

Maränger med choklad


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0