Hovets tårta


Det tog lång tid att baka den trots den egentligen inte är svår och lång tid att göra. Det är bara gräddningstiden som tar lång tid.
Hovets tårta

4 äggvitor
2 ½ dl socker
4 dl vårgårda ris

Vispa först äggvitorna hårt, rör sedan ner sockret och riset.
Bred ut den på lätt smörat bakplåtspapper.

Kräm:
1 dl mjölk
2 msk vetemjöl
2 msk kakao
2 äggulor

Koka ihop dem tills den blir fast (jag brukar göra dubbelsats av krämen om jag ska göra en stor tårta)

50 g. margarin
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

nedröres i krämen, och låt den kallna.

3 dl vispgrädde.

Dela botten i 2 delar. Bred krämen på understa botten.
Vispa 3 dl vispgrädde och bred på krämen.
Lägg den andra botten ovanpå. Sikta över kakao.

 Tips: Man kan även baka 2 bottnar som kan stå i ugnen sedan dagen före.

Recept: Fått av min svärmor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0