Hovets tårta
Det tog lång tid att baka den trots den egentligen inte är svår och lång tid att göra. Det är bara gräddningstiden som tar lång tid.
Hovets tårta
4 äggvitor
2 ½ dl socker
4 dl vårgårda ris
Vispa först äggvitorna hårt, rör sedan ner sockret och riset.
Bred ut den på lätt smörat bakplåtspapper.
Kräm:
1 dl mjölk
2 msk vetemjöl
2 msk kakao
2 äggulor
Koka ihop dem tills den blir fast (jag brukar göra dubbelsats av krämen om jag ska göra en stor tårta)
50 g. margarin
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
nedröres i krämen, och låt den kallna.
3 dl vispgrädde.
Dela botten i 2 delar. Bred krämen på understa botten.
Vispa 3 dl vispgrädde och bred på krämen.
Lägg den andra botten ovanpå. Sikta över kakao.
Tips: Man kan även baka 2 bottnar som kan stå i ugnen sedan dagen före.
Recept: Fått av min svärmor.
Kommentarer
Trackback