Hallonpaj

Fredag = fredagsmys med lite extra gott. Den smakade jättegott!! Jag lade även till lite glass och hallon som blev över. Man kan ta annat bär, det skulle egentligen vara björnbär, men vi gillade inte det så mycket.

Hallonpaj                            8 port.    Ugn: 180 grader i ca 20 min

Pajdeg
4,5 dl  vetemjöl
0,5 tsk  salt
1 msk  socker
115 gram  kallt smör
0,5 dl  vatten, kallt

Fyllning
500 gram  hallon eller något annat valfritt bär
1 msk  potatismjöl
0,5 dl  socker
1 st  citron(er)
1 st  ägg till pensling

1. Blanda vetemjöl, salt och socker i en matberedare. Skär smöret i
små kuber och tillsätt det. Låt matberedaren snabbt pulsera ihop degen.
Tillsätt det kalla vattnet lite i taget. Degen skall fortfarande vara lite smulig.
Plasta in degen och låt den stå kallt i 60 minuter.
2. Kavla ut degen och tag ut rundlar som passar en muffinsplåt, stansa
även ut lock som passar till pajerna.
3. Smörj muffinsplåten ordentligt och klä sedan åtta fördjupningar
med pajdeg.
4. Blanda hallon, potatismjöl och socker i en skål. Riv skalet av en
citron och pressa över saften.
5. Fördela hallon i pajskalen. Lägg ett lock på varje och nyp ihop
kanterna.
6. Pensla med ett uppvispat ägg. Gör små skåror i locket på pajerna.
7. Grädda i mitten av ugnen i 180 grader i ca 20 minuter.


Bild: Tasteline

Recept: Läckra pajer från Tastelines kokbok

Smaklig måltid!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0