Hallonpaj
Fredag = fredagsmys med lite extra gott. Den smakade jättegott!! Jag lade även till lite glass och hallon som blev över. Man kan ta annat bär, det skulle egentligen vara björnbär, men vi gillade inte det så mycket.
Hallonpaj 8 port. Ugn: 180 grader i ca 20 min
1. Blanda vetemjöl, salt och socker i en matberedare. Skär smöret i
små kuber och tillsätt det. Låt matberedaren snabbt pulsera ihop degen.
Tillsätt det kalla vattnet lite i taget. Degen skall fortfarande vara lite smulig.
Plasta in degen och låt den stå kallt i 60 minuter.
2. Kavla ut degen och tag ut rundlar som passar en muffinsplåt, stansa
även ut lock som passar till pajerna.
3. Smörj muffinsplåten ordentligt och klä sedan åtta fördjupningar
med pajdeg.
4. Blanda hallon, potatismjöl och socker i en skål. Riv skalet av en
citron och pressa över saften.
5. Fördela hallon i pajskalen. Lägg ett lock på varje och nyp ihop
kanterna.
6. Pensla med ett uppvispat ägg. Gör små skåror i locket på pajerna.
7. Grädda i mitten av ugnen i 180 grader i ca 20 minuter.
Bild: Tasteline
Recept: Läckra pajer från Tastelines kokbok
Smaklig måltid!
Hallonpaj 8 port. Ugn: 180 grader i ca 20 min
Pajdeg | ||
4,5 dl vetemjöl | ||
0,5 tsk salt | ||
1 msk socker | ||
115 gram kallt smör | ||
0,5 dl vatten, kallt | ||
Fyllning |
||
500 gram hallon eller något annat valfritt bär |
1 msk potatismjöl |
0,5 dl socker |
1 st citron(er) |
1 st ägg till pensling |
1. Blanda vetemjöl, salt och socker i en matberedare. Skär smöret i
små kuber och tillsätt det. Låt matberedaren snabbt pulsera ihop degen.
Tillsätt det kalla vattnet lite i taget. Degen skall fortfarande vara lite smulig.
Plasta in degen och låt den stå kallt i 60 minuter.
2. Kavla ut degen och tag ut rundlar som passar en muffinsplåt, stansa
även ut lock som passar till pajerna.
3. Smörj muffinsplåten ordentligt och klä sedan åtta fördjupningar
med pajdeg.
4. Blanda hallon, potatismjöl och socker i en skål. Riv skalet av en
citron och pressa över saften.
5. Fördela hallon i pajskalen. Lägg ett lock på varje och nyp ihop
kanterna.
6. Pensla med ett uppvispat ägg. Gör små skåror i locket på pajerna.
7. Grädda i mitten av ugnen i 180 grader i ca 20 minuter.
Bild: Tasteline
Recept: Läckra pajer från Tastelines kokbok
Smaklig måltid!
Kommentarer
Trackback