Hallongrottor
Denna kaka är ett måste på våra födelsedagskalas! :)
Bild: Sofia
Hallongrottor Ugn: 175 grader i ca 12 minuter.
Sätt ugnen på 175 graders värme. Lägg ett bakplåtspapper eller bakformar på en plåt.
Blanda ihop 200 g kylskåpskallt smör, 1 dl socker, 1 tsk vaniljsocker och 1 tsk kanel i en bunke. Blanda sedan försiktigt 4,5 dl vetemjöl tillsammans med 1 tsk bakpulver i en annan skål och häll ner försiktigt dem i den första bunken och blanda ihop till en deg. Låt ev. degen stå i kylen en stund så den blir lite hård. Rulla ut till en längd och skär dem i rullar och och rulla dem till bollar och lägg dem på plåten. Tryck ner med tummen så att man kan hälla i sylt.
In i ugnen ca 12 minuter.
Smaklig måltid!
Bild: Sofia
Hallongrottor Ugn: 175 grader i ca 12 minuter.
Sätt ugnen på 175 graders värme. Lägg ett bakplåtspapper eller bakformar på en plåt.
Blanda ihop 200 g kylskåpskallt smör, 1 dl socker, 1 tsk vaniljsocker och 1 tsk kanel i en bunke. Blanda sedan försiktigt 4,5 dl vetemjöl tillsammans med 1 tsk bakpulver i en annan skål och häll ner försiktigt dem i den första bunken och blanda ihop till en deg. Låt ev. degen stå i kylen en stund så den blir lite hård. Rulla ut till en längd och skär dem i rullar och och rulla dem till bollar och lägg dem på plåten. Tryck ner med tummen så att man kan hälla i sylt.
In i ugnen ca 12 minuter.
Smaklig måltid!
Kommentarer
Trackback