Frukostscones



FRUKOSTSCONES
      8 formar eller 2 stora runda scones, ugn: 200 grader i ca 15 min.

8 dl  vetemjöl 
2 tsk  bakpulver 
1 tsk  salt 
2 dl  filmjölk 
1 st  ägg 
2 msk  honung 
50 gram  smör 

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Rör ihop filmjölk ägg och honung i en annan. Tillsätt detta i mjölblandningen.   Tillsätt smöret som du skurit i småbitar.
3. Arbeta ihop detta till en deg.
4. Smörj en muffinsplåt och gör åtta små bullar av degen. Lägg dem i muffinsplåten och grädda i ca 15 minuter.
5. Har man ingen muffinsplåt går det lika bra att göra traditionella
scones.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0