Fias ugnspannkaka

Testade idag att göra egen ugnspannkaka. Tycker det smakade gott! Men det blir bara till mig själv, eftersom pojkarna inte gillar broccoli. (Edwin gör det, men bara lite) Det smakade gott tycker jag. Man kan även ta bort skinkan, så blir det en vegetarisk ugnspannkaka :)


Fias ugnspannkaka med broccoli, rårivna morötter & tärnade röktskinka 2 port. Ugn: 225 grader.

Sätt ugnen på 225 graders värme
Knäck 2 ägg i en bunke och blanda det med 0,5 dl grahamsmjöl och 1,5 dl vetemjöl. Häll därefter i 4 dl mjölk och ev. 0,5 krm bakpulver om ni inte hinner vänta tills smeten får svälla upp. 
 
Tärna 100 g. rökt skinka och strö över dem på en smord eller bakplåtspappersklädd plåt. Koka upp 3-4 frysta broccoli, skär dem i bitar och råriv fint ca 2 dl morot och häll dem i smeten. Smaksätt kanske med lite paprikapulver och lite örtsalt om ni inte ska ha skinka i.

Häll över smeten i plåten och sätt den i ugnen i ca 20-25 minuter, den ska bli gyllenbrun. Servera en god morot & lingonsylt till den.

På återseende!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0