Fias polkagris-fudge


FIAS POLKAGRIS-FUDGE
       Antal: inte vet jag, för de blev i små bitar, men kanske minst 20 st, beroende på storleken

Finkrossa först 1 dl polkagris karameller, de ska vara mjöllikt- använd gärna en mixer om ni har, eller om ni har stark arm, snälla grannar som tål oväsen, bra verktyg och tålamod, så banka så mycket ni kan. :) Bra sätt att agera ut sin ilska på, kanske.
Låt den stå framme tills den ska användas, vid slutet av kokningen.
Smält först 100 g. smör i en djup och vid kastrull. Häll sedan i 3 dl strösocker, 2 dl vispgrädde och 1 dl ljussirap.
Låt den koka ihop i ca 15-20 minuter, men kan rekommendera er varmt att införskaffa er en stektermometer, den ska vara på 122-125°, gör sedan kulprovet. Kan ni göra boll av kolan, så är kokningen klar.
Ta bort kastrullen från spisen och häll i polkagrisar och rör ordentligt en liten stund så den hårdnar lite.

Häll ner smeten på en bakplåtspappersklädd plåt eller så smöra med lite matolja på plåten, innan smeten hälls på. Låt kallna en stund, gärna i kylen efter när den har svalnat efter när ni hällt i den på plåten. Skär FÖRSIKTIGT, de kan bli rätt smuliga, med en kniv till önskad storlek och lägg dem i en låda eller vad ni nu vill.

Smaklig måltid!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0