Fias örtfärsbiffar
Idag blev det ett nytt recept för familjen - Fias örtfärsbiffar. Hela familjen älskade den, blev ingen matlåda över till Nicklas imorgon.
FIAS ÖRTFÄRSBIFFAR 4 port.
För att underlätta stekningen och slippa brända biffar, så sätt ugnen på 225°. Annars är det bara att hoppa över ugnen och steka direkt på stekpannan.
Blanda ihop 500 g. blandfärs tillsammans med 1 äggula, ett paket (200 g) philadelphiaost med smak av vitlök & örter och 0,5 dl matlagningsgrädde i en bunke. Krydda med italiensk eller fransk salladkrydda, salt & peppar.
Forma färsen till lagomstora biffar, lite mindre än hamburgerkött, och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt och sätt in den i ugnen ca. 10-20 min, eller tills de fått lite färg.
Stek sedan dem på stekpannan för att få den fina bruna färgen.
Koka morötter eller vad ni nu vill ha till den och potatis. Koka ihop en god brunsås också. Lite lingonssylt också, då blir maten helt utmärkt, det tyckte min lilla familj.
Smaklig måltid.
FIAS ÖRTFÄRSBIFFAR 4 port.
För att underlätta stekningen och slippa brända biffar, så sätt ugnen på 225°. Annars är det bara att hoppa över ugnen och steka direkt på stekpannan.
Blanda ihop 500 g. blandfärs tillsammans med 1 äggula, ett paket (200 g) philadelphiaost med smak av vitlök & örter och 0,5 dl matlagningsgrädde i en bunke. Krydda med italiensk eller fransk salladkrydda, salt & peppar.
Forma färsen till lagomstora biffar, lite mindre än hamburgerkött, och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt och sätt in den i ugnen ca. 10-20 min, eller tills de fått lite färg.
Stek sedan dem på stekpannan för att få den fina bruna färgen.
Koka morötter eller vad ni nu vill ha till den och potatis. Koka ihop en god brunsås också. Lite lingonssylt också, då blir maten helt utmärkt, det tyckte min lilla familj.
Smaklig måltid.
Kommentarer
Trackback