Cake Pops


CAKE POPS
            Ca. 30 st, ugn: 200 grader i ca. 30 min på nedre falsen

2 ägg
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl mjöl
3 msk kakao
2 dl vaniljyoghurt
150 g philadelphiaost
200 g vit choklad ---> går lika bra med ljus eller mörk choklad det krävdes nästan 250 g. choklad för min del
Fias tillägg: strössel om man vill

1. Vispa ägg och socker poröst.
2. Blanda i bakpulver, vaniljsocker, mjöl och kakao och rör väl.
3. Tillsätt vaniljyoghurten och blanda allt.
4. Klä en ugnsform, 20x30 cm, med bakplåtspapper och häll i smeten.
5. Grädda i ca 30 minuter i 200 grader i nedre delen av ugnen. Låt kakan svalna helt.
6. Mosa sönder kakan i en bunke och blanda i philadelphiaosten.
7. Forma till bollar och låt dem stå kallt i ca 30 minuter.
8. Smält den vita chokladen och färga den i valfri färg (behövs inte om ni använder ljus- & mörkchoklad ;)).
9. Tryck i en grillpinne i varje boll och doppa dem två gånger (räckte med bara 1 gång för min del) i den färgade chokladen.
10. Låt överflödig choklad rinna av något innan du (frivilligt: doppar dem i valfritt strössel) sätter pinnen i t.ex. ett oasisblock.
Låt dem stå i kylen tills de serveras.

Smaklig måltid!

Recept

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0