Tastelines Lätta köttfärsspaj

Testade nytt recept idag. Den smakade jättegott att Edwin ursäktade sig för att han sa Fan, vad gott! :) De åt fort upp maten, de som annars brukar vara sega och inte äta så bra. :) Kommer att göra denna rätten flera gånger. Jag hade ingen kokt potatis i, tog istället 2-3 matskedar turkisk yoghurt, tycker det har fungerat lika bra. :)


Tastelines lätta köttfärspaj
    4 port.

Pajdeg
1,5 dl   vetemjöl
1 dl   grahamsmjöl
2 msk   kruskakli
2 tsk   bakpulver
1 tsk   salt
1 st   mosad potatis, kokt
1 dl   minimjölk

Fyllning
300 gram   nötfärs, mager
1 dl   röda linser
1 st   gul lök(ar)
1 msk   tomatpuré
2 st   vitlöksklyftor
    timjan
    oregano
    paprikapulver
    tacokrydda
    salt och peppar
1 dl   ost 12% fett

Äggstanning
2 st   ägg
1,5 dl   minimjölk
    salt och peppar
Pajdeg
1,5 dl   vetemjöl
1 dl   grahamsmjöl
2 msk   kruskakli
2 tsk   bakpulver
1 tsk   salt
1 st   mosad potatis, kokt
1 dl   minimjölk

Fyllning
300 gram   nötfärs, mager
1 dl   röda linser
1 st   gul lök(ar)
1 msk   tomatpuré
2 st   vitlöksklyftor
    timjan
    oregano
    paprikapulver
    tacokrydda
    salt och peppar
1 dl   ost 12% fett
Äggstanning
2 st   ägg
1,5 dl   minimjölk
    salt och peppar

1. Sätt på ugnen, 225 grader. Mixa ihop ingredienserna till pajskalet, tryck ut den i en form, helst med löstagbar kant. Eftersom degen är superkladdig kan det vara bra att jobba med lite blöta händer. Nagga botten med en gaffel.

2. Förgrädda skalet cirka 8 minuter. Koka linserna i saltat vatten. Stek köttfärsen utan fett tillsammans med hackad lök och pressad vitlök. Tillsätt kryddor, tomatpuré och de kokta linserna. Koka ihop. Vispa ihop äggstanningen. Häll köttfärssåsen i pajskalet och häll över äggstanningen och strö över osten.

3. Tillaga i 225 grader i ca 20-25 min. Känn på äggstanningen med en gaffel, pajen är klar när fyllningen är lite fast. Låt pajen vila 10-15 minuter så att den stadgar sig.

Receptet hittade jag på Tasteline.

På återseende!


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0