Lussebullar med kesella


LUSSEKATTER MED KESELLA
        25 st, ugn: 225° i ca. 8 min   Tillagningstid: 1 timme och 20 minuter 

50 gram margarin
2,5 dl mellanmjölk
0,5 paket jäst
0,5 pkt saffran
1 tsk kardemumma
0,5 dl socker
1 krm salt
0,5 dl kesella 1 % fett
8 dl vetemjöl (480 g) ev något mer

1 st uppvispat ägg
1 dl russin

Smält margarinet i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt degvätskan bli fingervarm. Smula jästen i en bunke. Tillsätt lite av degvätskan och rör så att jästen löser sig. Rör ner resten av degvätskan, saffran, kardemumma, socker, salt, kesella och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg.

Låt degen jäsa i 30 minuter. Dela degen i 25 bitar och forma lussekatter. Tryck ner russinen, det är viktigt att man trycker ner russinen ordentligt annars blir de som ballonger och smakar inte gott. Lägg lussekatterna på ett bakplåtspapper. Låt dem jäsa i 30 minuter. Pensla lussekatterna med uppvispat ägg. Grädda i 225 grader i ca 8 minuter.

Recept: Aftonbladet.

Smaklig måltid!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0