Indonesisk köttgryta
INDONESISK KÖTTGRYTA 4 port.
500 g färsk skinka eller picnicbog
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
1-2 msk soja
2 dl äppeljuice (hade ingen äppeljuice, så jag tog päron istället, smakade lika gott!)
1 msk äppelcidervinäger
1/2 tsk ingefära
2 tsk curry
1/2 tsk mald svartpeppar
Redning:
1 1/2 msk majsstärkelse (Maizena)
1/2 dl vatten
(Jag tog 2,5 dl matlagningsgrädde istället för stärkelse & vatten)
Skär köttet i strimlor.
Skala och finhacka lök och vitlök. Lägg lökarna och övriga ingredienser i en gryta. Koka upp och lägg i köttet i omgångar, koka upp mellan varje omgång.
Koka ca 15 minuter.
Vispa ut majsstärkelsen med vattnet och rör ner blandningen eller matlagningsgrädden i grytan. Koka ytterligare 3 minuter.
Serveras med ris & en god grönsallad.
Recept: Mat för barn & deras föräldrar <----- kan verkligen rekommendera er denna superbra kokboken. Enkla matrecept för barnfamiljer från nyfödda och uppåt! :) Inga kryddstarka mat, men om ni vill ha det, så är det bara att smaka av själv. :) Finns recept för från frukost - festmat och även fakta om mat & allergier och liknande. :)
Smaklig måltid!