Grahamsscones
Scones med grahamsmjöl 2 st Tid: 30 minuter varav 15 min i ugnen
2 ½ dl vetemjöl
2 ½ dl grahamsmjöl (eller vetemjöl)
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
50 g smör eller margarin
2 dl mjölk, naturell yoghurt eller filmjölk
Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär matfettet i mindre bitar och lägg i mjölblandningen.
Finfördela matfettet snabbt med en sked eller fingertopparna. Tillsätt mjölken/yoghurten/filmjölken och rör snabbt ihop till en jämn deg.
Dela degen i 2 delar och tryck med mjölad hand ut på ett bakplåtspapper till runda kakor, ca 15 cm i diameter. Skåra med kniv i ett kors och nagga med en gaffel.
Grädda mitt i ugnen, 250 grader, i 12 - 15 minuter
På återseende!
Kommentarer
Trackback