Fias päron- & ingefärsmarmeladrutor
Jag ska delta i en tävling och då tyckte jag att det behövdes ännu en ny godissmak att välja på, så jag fick testa med päron och lite ingefärskrydda. Smakade rätt gott! :)
FIAS PÄRON- & INGEFÄRSMARMELADRUTOR
FIAS PÄRON- & INGEFÄRSMARMELADRUTOR
2 dl koncentrerad päron
½ tsk ingefärskrydda
3 dl vatten
ca 3-3,2 dl syltsocker
1. Koka upp juice, kryddan och vatten.
2. Häll i syltsocker och låt den koka i ca 10-15 min eller tills den verkar ganska seg, glansig och får en hinna som fastnar på kantens sida.
3. Häll upp marmeladen i en form, ca 15x20 cm. Låt den stå ca 2 timmar att stelna.
4. Stjälp upp marmeladkakan på sockrat papper och skär den i lagom stora bitar. Rulla dem i socker.
Förvara marmeladen i kylen.
Smaklig måltid!
Kommentarer
Trackback