Äpple- och katrinplommongryta med skinka
ÄPPLE- OCH KATRINPLOMMONGRYTA MED SKINKA 4 port.
500 g rökt picnicbog eller skinkstek
1 gul lök
ca 5 cm ingefära
2 dl äppeljuice (drickfärdig)
½ dl soja
1 tsk curry
2 vitlöksklyftor
2 äpplen
8 katrinplommon
peppar
majsstärkelse
1. Skär köttet i bitar. Skala och skiva lök och ingefära.
2. Blanda lök, ingefära, äppeljuice, soja, curry och pressad vitlök i en kastrull. Vänd ner köttet. Låt det ligga ca 30 minuter eller längre.
3. Koka köttet i "juiceblandningen" på svag värme under lock ca 30 minuter. Skär äpplena i klyftor. Lägg ner äppelklyftorna och katrinplommon, fortsätt att koka ytterligare 5-10 minuter. Red ev. av grytan med majsstärkelse utrört i lite vatten. Smaka av med peppar.
4. Servera grytan med kokt potatis eller ris och en sallad.
Recept: ICA
Smaklig måltid!
Kommentarer
Trackback