Annas havrebaguetter


Annas havrebaguetter
            Ugn: 260 + 150 graders varmt i totalt ca 20-25 minuter

25 g jäst
2 tsk salt
1 msk honung
6 dl ljummet vatten
2,5 dl fiberhavregryn eller havrekli (jag använde kruskakli)
ca 10 dl vanligt vetemjöl (jag bytte ut ca 2-3 dl mot vetemjöl fullkorn special)

Rör ut jästen med lite vatten. Tillsätt salt, honung och resten av vattnet. Och blanda sedan i mjöl och gryn tills degen har en bra konsistens.

Låt degen jäsa övertäckt i 1-2 timmar. Häll ut den jästa degen på ett väl mjölat bakbord och dela den i 4 ungefär lika stora bitar och dra ut till lagom långa baguetter, vrid den lite som en spiral, mjöla ev lite. Degen ska inte knådas! Då förstörs jäsbubblorna i degen!

Värm ugnen till 260 grader och grädda baguetterna i 10 minuter. Sänk sedan värmen till 150 grader och grädda 10 minuter till.

Brödet blev riktigt gott! Passar bra till hemlagade köttsoppa som jag gjort idag till middagen.

Recept: Kärlek, oliver och timjan från Anna Bergenström

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0