Sega chokladkakor
Idag fick vi fint besök av blivande tvillingsföräldrar, Pea & Peter. Det var kul att båda kunde komma idag och då blev det såklart en hel del prat & fika. Jag bjöd på denna här kakan och även en annorlunda äppelkaka som smakade gott. Pea har fått riktigt stor och fin mage, nu närmar det sig riktigt till dagen D. Spännande, som alltid! :)
SEGA CHOKLADKAKOR Grädda i 175 grader i cirka 15 minuter
100 gram smör
1 dl socker
2 msk mörk sirap
2 msk kakao
1/2 tsk bikarbonat
2 – 2½ dl vetemjöl
Rör samman det rumsvarma smöret med sockret till en jämn smet. Blanda ner sirap och kakaon.
Blanda mjöl och bikarbonat för sig och rör ner. Forma till två längder och platta ut på en plåt
med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i cirka 15 minuter och skär sedan i sneda skivor.
Låt svalna på plåten och förvara sedan i burk med lock.