Knäckig äppelkaka med råkräm

Idag hade vi besök av Pea & Peter och då bjöds det så klart på lite fika. Som denna här kakan som var nytt för oss, den var ganska god. Den vanliga äppelkakan slår allt annat, men kul och testa nytt. :) Jag bjöd på vanlig glass iställer för råkrämen.


KNÄCKIG ÄPPELKAKA MED RÅKRÄM  ugn: 175 grader i ca 25-30 min (varmluft)

Äppelkaka:
1 st ekologiskt ägg
2 dl strösocker
1 tsk vatten
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
0.5 tsk bakpulver
100 g smör, smält
4-5 st syrliga svenska äpplen
Strösocker, grovmalen kardemumma och smör att strö över innan gräddning
Smör till formen
 
Råkräm: ca 8 portioner
1 st vaniljstång
3 st ekologiska äggulor
1 dl strösocker
6 dl vispgrädde

1. Äppelkaka:
 Rör samman ägg, strösocker och vatten.
2. Rör ner smält smör.
3. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten.
4. Fyll smeten i en välsmord form, lägg på tunna äppelskivor som en solfjäder.
5. Strö över lite strösocker, grovmalen kardemumma och lägg på några smörklickar.
 6. Grädda kakan i 25-30 minuter till en gyllene färg i 175 grader (varmluft).

7. Råkräm
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
8. Vispa gulor, strösocker och vaniljfrön ljust och krämigt.
9. Vispa grädden luftig och vänd ner den i äggsmeten.

Recept


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0