Knäckebröd med solroskärnor

Skönt och vara ledig idag igen! Men nu är det kväll och imorgon ska jag jobba 25 timmarspass igen, men det brukar gå fort och vi ska göra några roliga saker på onsdag.
Har haft bra dag idag, Edwin var hemma idag också, men tror att han ska till skolan igen imorgon. Jag var i köket nästan hela dagen och grejade lite ;) Bakade juliga filmjölkslimpor och dessa här knäckebröden. Det är svårt och lyckas med knäckebröd tycker jag, gjorde 3 plattor, den första blev rätt knäckiga men de 2 var lite mjukare, men vi får se sen när de kallnat och torkat ett tag. Men annars så smakar de rätt gott :) Smaksatte de ena plattan med lite kanel för att få det bli en julig macka :)

KNÄCKEBRÖD MED SOLROSKÄRNOR  ugnen på 225 grader i ca 15 minuter

50 gram jäst
5 dl fingervarmt vatten
1 tsk salt
2 dl vetemjöl
8 dl grovt rågmjöl

Solroskärnor eller annan valfria nötter

Smula ner jästen i en bunke och rör ner vattnet och rör tills det har löst sig ordentligt:
Rör ner saltet och mjölsorterna. Och arbeta degen väl, låt sedan jäsa i en timme under bakduk.
Ställ ugnen på 225 grader.
Knåda och fördela sedan degen i 3 lika stora delar.
Kavla ut degarna på tre bakplåtspapper ( ca 2mm tunt ) med hjälp av fint rågmjöl.
Pensla med vatten och strö över solroskärnor eller om man hellre vill pumpakärnor och kavla över med en kavel så att de verkligen fastnar.
Skär lagom stora bitar och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Håll koll, så att de inte blir brända.

Förvara knäcket i en tätslutande burk, och förvara torrt.

Recept


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0