Apelsin- & pepparkakscheesecake
En riktig god, julig och lätt cheesecake. Passar perfekt till en glöggkväll. De grön- vitacakepops som ni ser lite längre bort var en liten kaka till barnen.
APELSIN- OCH PEPPARKAKSCHEESECAKE 8-10 bitar grädda i ugnen ca 30 minuter i 175 grader
30 pepparkakor
100 g smält smör
Fyllning:
3 ägg
1½ dl socker
200 g philadelphiaost
1 msk rivet apelsinskal
2 msk färskpressad apelsinjuice
Topping:
2 dl creme fraiche
½-1 dl florsocker
Garnering:
Apelsinskalsstrimlor - jag bytte ut det mot apelsin utan skal istället.
Mixa eller stöt pepparkakorna och rör ned smöret.
Bred ut dem i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diametern.
Förgrädda pepparkaksskalet ca 10 minuter.
Rör ihop ägg och socker poröst. Vänd ned ost, apelsinskal och apelsinjuice i smeten.
Bred ut den i formen med pepparkaksskalet och grädda i ugnen ca 30 minuter i 175 grader. Låt sedan kakan svalna.
Rör ihop creme fraiche och florsocker och bred ut över den kalla kakan. Garnera med apelsinskal.
Kakan blir bara godare om den får så i kylskåpet någon dag.
Recept