Ädelostformar

Dessa här godgoda pajerna bjöds på vår mingelkväll. Gjorde en sats med ädelost och en sats med vanlig ost eftersom vi hade några havande mammor, och de fick inte äta ädelost. Vi bytte även ut salamin mot skinkan, för vi äter inte salami härhemma. Men den smakade hur god som helst! :)

ÄDELOSTFORMAR
   16 st.   ugn: 225 grader i ca 15 min

16 aluminiumformar

Pajdeg:
75 g smör
2 ½ dl vetemjöl
3/4 dl kesella lätt

Fyllning:
100 g. riven ädelost (går lika bra med vanlig ost)
1 dl riven ost
50 g salami (går lika bra med rökt skinka)
3 ägg
2½ dl mjölk
salt, peppar

Garnera med:
cocktailtomater

1. Pajdeg: Finfördela smöret i mjölet. Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop till en deg.
Kavla ut degen och ta ut rundlar som är lite större än formarna. Tryck ut degen i formarna. Låt stå kallt i 30 minuter.

2. Fyllning: Vispa ihop äggen och mjölken och häll sedan i ädelosten, osten, salami eller skinkan i mindre bitar, salt & peppar. Häll smeten i formarna och grädda i 15 minuter.

Garnera med en tomatklyfta

Recept: ur hemmets journal´s Stora juljournalen 2011.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0