Enkel ostkaka

Idag kom min kära barndomsväninna, Kia, på besök. Vi började först med en härlig timmespromenad med Amy. Sedan var det dags för middag. Det bjöds på en god örtmarinerad kycklingrätt som gräddades i ugnen tillsammans med tomater, citron och till den åt vi råris och sallad. En jättegott och enkelt rätt som jag kommer att laga igen, ska då komma i håg och ta bild på den. :) Till efterrätt blev den här enkla ostkakan, som är god och inte sött. Passar även som mellanmål till barn.


ENKEL OSTKAKA  4 port.  ugn: 175 grader i ca 35 min.

250 g keso
15 sötmandlar
2 ägg
1 dl matlagningsgrädde
4 dl färska hallon
1 dl vispgrädde
(1 tsk pepparkakspulver   <--- Fias smaksättning)

Häll keson i en sil och låt den rinna av. Finhacka mandlarna. Vispa äggen med en gaffel i en skål. Blanda i keso, matlagningsgrädde, mandel och ev. ngt krydda med smak. Häll smeten i en ugnssäker smord form. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 35 minuter tills kakan fått lagon med färg. Om du använder flera små formar istället för en stor blir ugnstiden något kortare.

Servera med hallon och en klick vispad grädde.

Tips: Tillsätt en nypa saffran i smeten så liknar ostkakan en gotländsk saffranspannkaka - servera med vispad grädde och färska bär. Eller pudra kanel över den färdiga kakan så smakar den som risgrynsgröt. Du kan även tillsätta frön från en halv vaniljstång i smeten före gräddning.

Kommentarer
Postat av: Pea Norberg

Hittar hit nu efter ett bra tag!....:D

Men rolig att läsa ikapp alla recept....;)

Det med knäckig äppelkaka är gott!!!!! ;)

Vi ses till våren då kommer vi förbi med tvillingar!

2012-01-15 @ 20:53:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0