Skållade grahamsbullar


Skållade grahamsbullar
                 ca 25 st. Ugn: 250 grader i 15 minuter.

6 dl  grahamsmjöl

6 dl  kokande vatten

3 dl  vatten

50 gram  jäst

2 tsk  salt

2 dl  russin - jag bytte ut det mot 2 dl havrekli

10 dl  vetemjöl


1. Häll upp grahamsmjölet i en stor bunke och slå det kokande vattnet
över. Låt svalna tills det är ca 37 grader.

2. Värm den andra delen vatten fingervarmt, 37 grader. Rör ut jästen i
det ljumma vattnet och häll det sedan tillsammans med russin i grahamsgröten.

3. Tillsätt salt, eventuellt havrekli och nästan allt mjöl och arbeta samman till en smidig deg
och låt den sedan jäsa i 40 minuter.

4. Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta igenom den. Rulla
degen till en längd och dela i 25 stycken bitar.

5. Forma till små bollar och jäs dem i ca 30 minuter. Grädda sedan
bröden i 250 grader i 15 minuter.


Recept: Tasteline

Smaklig måltid!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0