Olika brödvarianter av oopsies


Airams LCHF-Langos, -Foccacia, -Hamburgerbröd, -Kex,  & -Mackor
   Ugn 200gr, tillagning 1 tim.

Grund till LCHF-bröd, 20 st

6 ägg delade i vitor och gulor var för sig
½ tsk salt
1 msk Fiberhusk
200 gram naturell Philadelphia eller motsv
½ tsk bakpulver
6 msk krossade linfrön

Tillägg:
Flingsalt, Rosmarin, Oregano, Vitlökspulver, Sesamfrö, Vallmo, Anis, Dillfrö, malda brödkryddor, olja etc.

Värm upp ugnen. Vispa äggvitorna riktigt hårda och torra (ca fem min). Fortsätt vispa äggulorna i annan bunke nästan lika länge, tills smeten blivit ljust gul och fluffig. Tillsätt ost, fiberhusk och salt i gulorna och vispa helt slätt. Vänd försiktigt ihop vitorna med ägg/ostsmeten - vispa inte, använd istället slickepott och vänd med stora rörelser. Tillsätt linfrön och bakpulver och vänd ner försiktigt.

Klicka ut på bakpappersklädda plåtar.
Foccacia: droppa lite olja, krydda med salt, vitlök, rosmarin, oregano
Hamburgerbröd: strö över sesamfrön
Mackor: dofta över malda brödkryddor med thésilen
Grädda i ca 15min eller tills ytan blivit gyllenbrun.

Kex: stryk ut smeten tunnt på pappret. Strö över rikligt med frön och kryddor + en liten aning flingsalt
Grädda i 15-20 minuter. Ta ut plåten och skär i tilltalande bitar eller remsor. Stäng av ugnen, ställ tillbaka plåten, men låt luckan stå på glänt och med tex en träslev emellan. Låt kexen torka på eftervärme 45-60min.

Tips 1: Börja alltid vispa äggvitor på lägsta hastighet. Öka farten efter hand och låt äggen bli riktigt sega innan de vispas till skum
Tips 2: Prova gärna med smält smör droppvis istället på Foccaciatoppen. Jag tycker slutresultatet blir tungt och platt, men det kan vara en smaksak.

Langos:
LCHF- Foccacia
Vitlökssmör
Rörd creme fraiche
Svart caviar
Hackad rödlök

Hittade receptet här.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0